Ta strona używa COOKIES. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie COOKIES zgodnie z preferencjami przeglądarki. Więcej informacji w polityce COOKIES. ZAMKNIJ I NIE POKAZUJ WIĘCEJ

Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego www.studio-opon.pl

Informacje ogólne

Niniejszy dokument określa zasady prywatności w Sklepie internetowym www.studio-opon.pl (dalej jako "Sklep Internetowy"). Administratorem Sklepu Internetowego jest Szymon Kosk prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Szymon Kosk, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki, pod adresem Józefat 1, 87-410 Kowalewo-Pomorskie, NIP: 5030079339, REGON: 364783649.

Dane osobowe

  1. Administrator zbiera informacje podane dobrowolnie, przez Klientów Sklepu Internetowego. Ponadto Administrator może zapisać informacje o parametrach połączenia jak adresy IP w celach technicznych, związanych z administracją serwerami oraz do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie), jak również w celach bezpieczeństwa.
  2. Dane osobowe zbierane przez Administratora są przetwarzane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 1997 nr 133 poz. 883 z późn. zm) i ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2002 nr 144 poz. 1204 z późn. zm.) wyłącznie na podstawie upoważnienia do przetwarzania danych oraz wyłącznie w celu realizacji zamówienia złożonego przez Klienta, archiwizacji lub usług świadczonych drogą elektroniczną przez Administratora oraz w innych celach określonych w Regulaminie.
  3. Administrator dokłada szczególnych starań w celu ochrony prywatności i informacji mu przekazanych, a dotyczących Klientów Sklepu Internetowego. Administrator z należytą starannością dobiera i stosuje odpowiednie środki techniczne, w tym o charakterze programistycznym i organizacyjnym, zapewniające ochronę przetwarzanych danych, w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, ujawnieniem, utraceniem i zniszczeniem, nieuprawnioną modyfikacją, jak również przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa.

Z uwagi na dobrowolny charakter podania przez Klienta swoich danych osobowych, mają oni prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, a także mogą zwrócić się do Administratora z żądaniem usunięcia podanych wcześniej danych osobowych ze zbiorów danych prowadzonych przez Administratora, z zastrzeżeniem zdania następnego. Administrator może odmówić usunięcia danych, jeżeli Klient swoim dotychczasowym zachowaniem w Sklepie Internetowym naruszył postanowienia niniejszego dokumentu lub Regulaminu bądź 

  1. obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności Klienta.
  2. W przypadku zmiany danych Klienta, który dokonał rejestracji w Sklepie Internetowym, Klient po zalogowaniu się w Sklepie Internetowym może dokonać ich modyfikacji.
  3. W przypadku subskrypcji newslettera przez Klienta, Administrator będzie wysyłał na podany przez Klienta adres poczty elektronicznej wiadomości zawierające informacje o produktach i usługach dostępnych w Sklepie Internetowym, a także informacje o organizowanych konkursach, promocjach.
  4. Administrator może powierzyć przetwarzanie danych osobowych Klientów podmiotom trzecim realizującym niektóre usługi, a w szczególności realizację dostawy zamówienia, realizację płatności, badanie poziomu satysfakcji Klienta w Sklepie Internetowym, tj.:
    1. Operatorowi DPD sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (ul. Mineralna 15, 02-274 Warszawa) jako administratorowi danych wpisanemu do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, Wydział XIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem 0000028368, o kapitale zakładowym 228.604.000,00 złotych, posiadającym NIP:526-02-04-110, będącym pomiotem świadczącym usługi pocztowe w rozumieniu ustawy z dnia 29 grudnia 2012 roku prawo pocztowe (Dz. U. 2012.1529). Przekazanie dotyczy danych niezbędnych do zrealizowania zamówienia, a w szczególności: imię, nazwisko, adres.
    2. FedEx Express Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (ul. Krucza 16/22, 05-526 Warszawa) jako administratorowi danych wpisanemu do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawa w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem 0000037973, o kapitale zakładowym 1 000 000,00 złotych, posiadającym NIP: 5261005306, będąca pomiotem świadczącym usługi pocztowe w rozumieniu ustawy z dnia 29 grudnia 2012 roku prawo pocztowe (Dz. U. 2012.1529). Przekazanie dotyczy danych niezbędnych do zrealizowania zamówienia, a w szczególności: imię, nazwisko, adres.
Aeolus Apollo Barum Bfgoodrich Bridgestone Continental Cooper Dayton Dębica Dunlop Duro Falken Firestone Fulda Gislaved Goodride Goodyear Gtradial Hankook Infinity Kenda Kingstar Kleber Kormoran Kumho Matador Michelin Nexen Nokian Pirelli Riken Saetta Sailun Sava Seiberling Sunf Taurus Toyo Uniroyal Viking Vredestein Wanda Yokohama Aeolus Apollo Barum Bfgoodrich Bridgestone Continental Cooper Dayton Dębica Dunlop Duro Falken Firestone Fulda Gislaved Goodride Goodyear Gtradial Hankook Infinity Kenda Kingstar Kleber Kormoran Kumho Matador Michelin Nexen Nokian Pirelli Riken Saetta Sailun Sava Seiberling Sunf Taurus Toyo Uniroyal Viking Vredestein Wanda Yokohama Aeolus Apollo Barum Bfgoodrich Bridgestone Continental Cooper Dayton Dębica Dunlop Duro Falken Firestone Fulda Gislaved Goodride Goodyear Gtradial Hankook Infinity Kenda Kingstar Kleber Kormoran Kumho Matador Michelin Nexen Nokian Pirelli Riken Saetta Sailun Sava Seiberling Sunf Taurus Toyo Uniroyal Viking Vredestein Wanda Yokohama
  • INFORMACJE
  • POMOC
  • O SKLEPIE
icob_phone Józefat 1, 87-410 Kowalewo-Pomorskie
icob_mobile Zadzwoń do nas: 665 290 136
icob_email
icob_home Pon. - Pt.: 8:00-18:00
Sob.: 8:00-14:00
Copyright 2017 Studio-Opon.pl
Wykonanie: dP Internet